Yksityisen selauksen määrittäminen

Jotkin verkkosivut käyttävät seurantapalveluja kerätäkseen tietoja verkkotoiminnastasi. Nämä tiedot analysoidaan ja niitä käytetään kohdistettujen mainosten esittämiseksi. Yksityinen selaus -komponentti on suunniteltu estämään tietojen kerääminen verkkotoiminnastasi.

VPN on poistettava käytöstä, jotta Yksityinen selaus voidaan ottaa käyttöön.

Yksityisen selauksen käyttöön ottaminen, jos tietokoneellesi ei ole asennettu Kaspersky-sovellusta:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta sovelluksen pääikkunassa Valikko-painiketta.
  3. Valitse AsetuksetYksityinen selaus ja kytke valintakytkin asentoon Käytössä.
  4. Yksityisen selauksen asettaminen edellyttää, että asennat Kaspersky VPN Secure Connectionin ja Kaspersky-sovelluksen.

Yksityisen selauksen käyttöön ottaminen ja määrittäminen, jos tietokoneellesi on asennettu Kaspersky-sovellus:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta sovelluksen pääikkunassa Valikko-painiketta.
  3. Valitse AsetuksetYksityinen selaus.
  4. Jos Kaspersky-sovellus on asennettu tietokoneellesi, voit ottaa Yksityisen selaus -komponentin käyttöön ja määrittää sen vain Kaspersky-sovelluksen käyttöliittymässä. Tässä tapauksessa Asetukset-painike on käytettävissä Yksityinen selaus -lohkossa.
  5. Asetukset -painikkeen napsauttaminen avaa Yksityisen selauksen asetukset -osion Kaspersky-sovelluksessa.
  6. Jos komponentti on pois käytöstä, ota se käyttöön asettamalla kytkin ikkunan yläosassa asentoon Käytössä ja määritä tarvitsemasi asetukset.
    • Kerää vain tilastotiedot. Kun tämä vaihtoehto on valittu, Yksityinen selaus -komponentti toimii tunnistustilassa, jolloin voit tarkastella raportteja havaituista tiedonkeruuyrityksistä.
    • Estä tiedonkeruu. Kun tämä vaihtoehto on valittu, Yksityinen selaus -komponentti toimii Estotilassa havaiten ja estäen tietojen keräysyritykset. Näiden yritysten tiedot tallennetaan raporttiin.
      • Estä seuranta. Jos valintaruutu on valittu ja estotila on otettu käyttöön, selain lähettää vierailemallesi verkkosivustolle Do Not Track -HTTP-otsikon. Tämä tarkoittaa, että toimintasi seuraaminen ei ole sallittua.
      • Salli tiedonkeruu Kasperskyn ja sen kumppaneiden verkkosivustoilla. Jos valintaruutu on valittu, Kaspersky-sovellus sallii tiedonkeruun Kasperskyn ja sen kumppaneiden verkkosivustoilla.
      • Salli tiedonkeruu yhteensopimattomilla verkkosivustoilla. Jos valintaruutu on valittu, Kaspersky-sovellus sallii tiedonkeruun verkkosivustoilla, jos tiedonkeruun esto voi saattaa verkkosivuston toimintakyvyttömäksi.

Lisätietoja löydät Kaspersky-sovelluksen verkkotuesta.